23-24 Kasım 2016 Teog tatili

23-24 Kasım 2016 Teog nedeniyle tatil mi, kimlere tatil olacak
23-24 Kasım 2016 tarihlerinde yapılacak TEOG sınavı nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı bazı okulların tatil olacağını duyurdu. Peki Milli Eğitim Bakanlığı cuma gününü de tatile dahil edip öğrencilere üç gün tatil verecek mi ?
TEOG sınavı için okullar 5 gün tatil mi olacak? 23 Kasım çarşamba günü okul tatil mi? 24 Kasım perşembe günü TEOG sınavı nedeniyle okul tatil mi? 25 Kasım cuma günü MEB tarafından tatil ilan edilecek mi? Binlerce veli ve öğrenci bu sorunun yanıtını merak ediyorken Milli Eğitim Bakanlığın’dan net bilgi alındı. İşte TEOG sınavı tatil haberleriyle ilgili tüm gelişmeler…
23-24 KASIM 2016 OKULLAR TATİL Mİ?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 23 Kasım çarşamba ve 24 Kasım perşembe 5,6 ve 7. sınıflar TEOG sınavı nedeniyle tatil yapacaklar. Bir diğer açıklama ise sadece sınavın uygulandığı okullar tatil olacak. (Ortaokullar ile ilkokul-ortaokul birlikte eğitim yapan kurumlarda tatil olacak)
TEOG SINAVI NE ZAMAN?
2016-2017 eğitim öğretim döneminin ilk dönem TEOG ortak sınav tarihleri 23-24 Kasım 2016 olarak belirlendi. Mazeret sınavlarının da 10-11 Aralık 2016’da yapılacağı açıklandı.
MEB’in 2017 sınav takvimine göre, TEOG kapsamında yapılacak ikinci dönem merkezi ortak sınavlar 26-27 Nisan 2017’de, mazeret sınavları da 20-21 Mayıs 2017’de gerçekleştirilecek.
TEOG’DA HER DERSTEN KAÇ SORU SORULACAK?
Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek.
TEOG SINAV SÜRESİ NE KADAR?
Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört çeşit kitapçık verilecek. Sınav süresi her ders için 40 dakika olacak.
TEOG’DA BİR DERSİN İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ
Geçen yıllarda, ders adları tablosunda yer alan fen ve teknoloji dersinin adı “fen bilimleri” olarak değiştirildi. Öğrenciler birinci gün oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, ikinci gün oturumunda fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri sınavına girecek.